Miért gyógyuljak meg?

2017.03.23.

Miért gyógyuljak meg? Milyen változást fog hozni a gyógyulás az életemben? Ez egy roppant fontos kérdés a stroke-ból való felépülés során, ami nyilván mindenki esetében más. A betegségünkkel most talán egy kicsit a középpontba kerültünk, több törődést kapunk.

Miért is betegszünk meg? A részletek helyett hadd hivatkozzam Botyánszky Szilvia írására. Miért pont épp agyi katasztrófa következik be? Még a neurorehabon egyik este beszélgettem a nővérekkel. Ők arra a véleményre jutottak, hogy a túlhajszoltság, a kilátástalanság miatt van egyre több sztrókos megbetegedés. Louise Hay szerint a stroke oka lehet a bizonytalanság, az önkifejezés hiánya és a sírás visszafojtása. Te hogy látod ezt?

A gyógyulásban is kell, hogy legyen célunk, amin megerősítések ismételgetésével dolgozunk. Személyes motivációmat egy régebbi bejegyzésben már elárultam. Lehet, hogy kár volt elárulnom. Én ugyanis úgy vagyok vele, hogy amíg magamban tartom, addig éget belülről a vágy, hogy azt a dolgot elérjem. Amint kibeszélem magamból, távolodik tőlem, mert a tudatalattim azt hiszi, hogy az a bizonyos cél megvalósult már.


Megjegyzések