Gyakori kérdések

Hány bejegyzés található a címlapon?
A címlapon egy kiemelt bejegyzés és további öt bejegyzés kivonata látható.

Hogyan tudok elolvasni egy teljes bejegyzést, mely a címlapon felkeltette az érdeklődésemet?
A kiválasztott bejegyzés kivonata alatt jobbra kattints a BŐVEBBEN hivatkozásra.

Kik szólhatnak hozzá a bejegyzésekhez?
A blogban való hozzászóláshoz Google-, LiveJournal-, WordPress-, TypePad-, AIM- vagy OpenID-fiókkal rendelkező felhasználók szólhatnak hozzá, miután bejelentkeztek az általuk választott fiókba.

Hogyan tudok hozzászólni egy bejegyzéshez?
1. A címlapon kattints a Megjegyzés küldése hivatkozásra. Ekkor betöltődik a teljes cikk, melynek alján találsz egy beviteli mezőt, melynek címe Írj megjegyzést... . Ebbe írhatod be a hozzászólásodat. Miután megfogalmaztad a hozzászólásodat, kattints a Közzététel hivatkozásra a hozzászólásod beküldéséhez.
2. A teljes cikk alján találsz egy beviteli mezőt, melynek címe Írj megjegyzést... . Ebbe írhatod be a hozzászólásodat. Miután megfogalmaztad a hozzászólásodat, kattints a Közzététel hivatkozásra a hozzászólásod beküldéséhez.

Hogyan kérhetek értesítést a hozzászólásomra érkezett válaszokra?
A hozzászólásod beküldése előtt jelöld be a beviteli mező alatt balra található Értesítést kérek jelölőnégyzetet, majd a Közzététel gombra kattintva küldd be a hozzászólásodat. A rendszer értesítést fog Neked küldeni, ha érkezett válasz a hozzászólásodra.

Moderálás alatt állnak a hozzászólások?
Nem.

Milyen közösségi hálózatokban oszthatok meg egy nekem tetsző bejegyzést?
Egy bejegyzést a Facebook, a Google+, a Pinterest és a Twitter oldalain oszthatsz meg az ismerőseid számára.

Hogyan oszthatok meg egy bejegyzést a közösségi hálózatokban?
1. A címlapon, az adott bejegyzés jobb felső sarkában kattints a megosztást jelölő gombra.
2. Ugyanez a gomb megtalálható a teljes cikk oldalán is, a jobb felső sarokban és a bejegyzés végén, balra lent.
Kattints erre a gombra, és válaszd ki a közösségi hálózatot.

Hogyan ajánlhatok e-mailben egy bejegyzést az ismerőseimnek?
Kattints a megosztást jelölő gombra. A legördülő listában válaszd az E-mail lehetőséget. Megjelenik a Bejegyzés elküldése ismerősnek e-mailben ablak. Ebben az ablakban az Ismerősök e-mail címe mezőben add meg az ismerősöd e-mail címét. Megadhatsz több e-mail címet, maximum tízet. Ha több e-mail címet adsz meg, akkor válaszd őket el pontosvesszővel. A névjegyeid közül is választhatsz ki címzetteket. Ha szeretnél személyes üzenetet hozzáfűzni az ajánláshoz, az Üzenet mezőben teheted meg, legfeljebb 300 karakter hosszú lehet az üzeneted. Sikeres captcha-ellenőrzés után ajánlásod elküldéséhez kattints az E-mail küldése gombra.

Hogyan navigálhatok a bejegyzések között?
A címlap alján, középen találod a További bejegyzések hivatkozást. Erre kattintva lapozhatsz a bejegyzések között, közzététel szerinti időrendben visszafelé.

Hogyan tekinthetem meg a népszerű bejegyzéseket?
A blog bármely oldalán kattints a bal felső sarokban lévő gombra. Megjelenik egy rejtett oldalsáv. Ebben lefelé görgetve találod a Népszerű a blogon részt, mely az utóbbi hét három legnépszerűbb bejegyzését listázza ki. Bármelyik elolvasásához kattints vagy a bejegyzés címére, vagy a Bővebben hivatkozásra.

Hogyan böngészhetek témák szerint a blogban?
Minden bejegyzéshez több-kevesebb címke avagy kulcsszó tartozik, melyek betűrendes listáját a rejtett oldalsávban a Böngéssz témák szerint részben találod. A kulcsszó mögött zárójelben látsz egy számot. Ez azt jelenti, hogy ahhoz a címkéhez hány bejegyzés tartozik. Kattints egy kiválasztott kulcsszóra, és a blogban betöltődnek a választott kulcsszóhoz hozzárendelt bejegyzések kivonatai.

Hogyan kereshetek az archívumban?
Az archívumhoz az elrejtett oldalsávban férhetsz hozzá. Görgess lefelé a Keresés az archívumban részhez. Az archívum évek szerint, azon belül hónapok szerint csoportosított. Utánuk zárójelben a hozzájuk tartozó bejegyzések számát találod. Válassz egy hónapot, kattints rá, és a böngésző ablakában betöltődnek a kiválasztott hónapban közzétett bejegyzések kivonatai.

Hogyan rejthetem el az oldalsávot?
Kattints az oldalsávon kívülre bárhol a böngészőben, és el fog tűnni az oldalsáv. A főablak ismét aktív lesz.

Mobileszközön, például okostelefonon tudom-e követni a blogot?
Természetesen. A reszponzív designnak köszönhetően bármilyen méretű kijelzőhöz alkalmazkodik a megtekintett oldal.

Hol találom a keresőt?
Bármelyik oldalon, a jobb felső sarokban látsz egy nagyító ikont. Kattints erre rá, és előugrik a keresőmező, melybe beírhatod a keresendő kulcsszót.