Q10-koenzim, az agyam kedveli

Szerdán dél körül hozta meg a futár egy webáruházban megrendelt Q10-koenzim kapszulákat. A dobozán az állt, hogy naponta egy szemet reggeli után, bőséges folyadékkal kell szedni, úgyhogy csak csütörtök reggel tudtam bevenni az első szemet. Az agyam már a Q10-kapszulával való első találkozáskor jelezte, hogy most valami nagyon jót kapott. Nem csak az agyam, hanem a nem igazán hajló jobb térdem is. Hogy én miért vártam vele eddig?!

Már régebben olvastam, hogy a Q10-koenzim, melyet ubikinon néven, vagy rövidítve CoQ10-ként is ismerhetsz, lassítja az öregedést. És úgy néz ki, hogy tényleg igaz.

"A Q10-koenzim az érrendszeri betegségek esetén életmentő lehet" – írja a természetes egészséggel kapcsolatos híreket és cikkeket publikáló Naturally Healthy News amerikai magazin. A Q10 kritikus tényező a stroke utáni felépülésben, de a megelőzésben is. Bebizonyosodott, hogy a Q10 stabilizálja a szívritmust, megakadályozza a plakk blokkolását az artériákban, javítja a szívbetegek egészségét és meghosszabbítja az élettartamukat. Javítja továbbá a gyenge szív működését, a betegek szívműtét utáni gyógyulását. Csökkenti a vérnyomást is, mérsékli a terhes nők vérnyomását. Végül, de nem utolsó sorban megakadályozza, hogy vérrögök blokkolják az agy oxigénellátását.

A szervezetünk természetes módon termeli a Q10-koenzimet. A Q10 fontos antioxidáns. A testünk valamennyi rendszerében, mint a csontok, izmok, a szerveink és a bőr, segíti az egészséges sejtek működését és a DNS-t. A kor előrehaladtával a Q10-szintünk erősen lecsökken.

A Q10-koenzim létfontosságú, azonban rosszul szívódik fel az emésztőrendszerünkön keresztül. Ha nincs elegendő Q10 a szervezetünkben, akkor a szerveink akár 25 %-kal is károsodhatnak. A Q10 a koleszterin oxidációjának megakadályozásával, vala-mint a szív, az agy, a tüdő, a máj, az ízületek stb. szöveteinek támadásának elhárításával segíti elő az optimális egészséget.

Dr. Frank Lipman New York-i orvos, számos bestseller szerzője írja a blogjában, hogy a Q10-koenzim szedésének elkezdése után gyorsan, általában 2-3 héten belül jelentkeznek a pozitív hatásai. A legtöbb beteg néhány nap múlva energikusabbnak érzi magát. Sejtszinten a kimerült Q10-koenzim szintek feltöltésével a sejtek ugyanolyan hatékonyan fognak működni, mikor fiatalabbak voltunk. A Q10-koenzim szedését annyira fontosnak tartja, hogy ha az orvosunk nem ért velünk egyet az étrend-kiegészítő szedésében, akkor keressünk másik orvost.

A Q10 segíti az egészséges sejtek működését

Tegnap találkoztam a sógornőmmel. Lelkendezve meséltem neki a Q10-ről: "Erika, ezt neked is szedned kell, mert nagyon jó!" Szerintem 40 év felett nyugodtan el lehet kezdeni a szedését. Úgyhogy pótoljuk!

Megjegyzések