Teszteltük a memóriámat

2017.02.27.

Horváth Dávid, az osztály neuropszichológusa még a neurorehabra kerülésem után néhány nappal keresett fel. Megkülönböztetett figyelmet fordít a sztrókos betegekre. Engem több alkalommal néhány memóriateszt elvégzésére invitált.

Természetesen igent mondtam, mert ezzel az elfoglaltsággal is gyorsabban múlt az idő. A tesztek során a vizuális és a verbális memóriámat egyaránt próbára tettük.

Az egyik feladat arról szólt, hogy a képeken látott különféle tárgyakat és élőlényeket kellett megneveznem. Minél többet kellett volna, de nem igazán ment. Egy másik alkalommal hasonlót tettünk, csak képek nélkül, szavakból álló listákkal. Ez picit talán jobban sikerült. Végül nevem után rá kellett írnom a lapra az az aznapi dátumot. Erre szerencsére emlékeztem.

Dávid mindkét alkalommal megszabta a rendelkezésemre álló időkeretet. Az eredmények alapján szerinte a stroke-nak tudható be, hogy a memóriám hagy kivetni valót maga után.

Lehet, hogy ő másképp emlékszik a találkozásainkra – nekem így maradt meg az emlékezetemben.

Végül hadd jegyezzem meg, Dávid sztrókos betegeinek szokta javasolni, hogy gyógyulásukról vezessenek naplót. Ő tehát blogom eszmei szerzője.

Pszichológiai teszt

Megjegyzések