Stroke után C-vitamin

2017.02.24.

Mildred Carter tenyérmasszázzsal foglalkozó könyvében javasolja, hogy kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát, hogy stroke után milyen táplálékkiegészítőket és vitaminokat szedjünk, melyek elősegítik a gyógyulási folyamatot.

Kiderítettem, hogy a könyv ezen kiadásának eredetijét 2000-ben adták ki először. Ő már akkor a C-vitamin és az E-vitamin szedését ajánlja.

A könyv másik fejezetében kitér arra, hogy lehetőleg bioflavonoidokkal dúsított C-vitamint szedjünk, mert segítik a mesterséges úton előállított C-vitamin felszívódását. Nem akarok tudományos fejtegetésbe kezdeni a bioflavonoidokról, ha szeretnél többet megtudni róluk, akkor olvasd el Dr. Lesznyák Judit Mik azok a bioflavonoidok? című cikkét.

A C-vitamin – immunrendszerünk fővédnöke – főleg a stroke megelőzésében játszik fontos szerepet, elősegíti a sejtek regenerálódását. A sztrók utáni felépülésben a C-vitamin a véredények sérülésének megjavításában segíthet, valamint csökkentheti a plakkok lerakódását az artériákban.

A könyv megjelenése óta hosszú idő telt el, a tudomány pedig folyamatosan fejlődik. Ezért a legjobban teszed, ha ezzel kapcsolatban kikéred az orvosod véleményét.

C-vitamin


Megjegyzések