Önfejlesztés szubliminális üzenetekkel

2017.04.12.

A világ legnagyobb videomegosztó portálján megerősítések után kutatva bukkantam rá a szubliminális (tudat alatt ható) üzenetekre. Mik ezek a szubliminális üzenetek? Olyan felvételek, melyeken kellemes relaxációs zenét hallgathatunk, közben a fülünk számára nem hallható vagy a szemünk számára rövid ideig megjelenő megerősítések vagy üzenetek jutnak el az agyunkhoz, hogy valamilyen célt érjünk el velük, például növeljük az önbizalmunkat. A szubliminális üzenetek tehát fontos szerepet játszanak az önfejlesztésben is.

A tudatalattink minden olyan információt befogad, melyekről nem is tudunk és eltárolja őket. Úgy képzeljük ezt el, mint egy kazettás magnót, mely folyamatosan játssza le az életünk során felvett kazettákat – érzelmeket, gondolatokat, mintákat. Ha megfelelő módon, nagy mennyiségben és gyakorisággal kapjuk az információkat, akkor az elménk eltárolja az információkat, és fontos részévé válik a személyiségünknek. A szubliminális üzenetek célja, hogy ezeket a régi, rossz felvételeket pozitívokkal írja felül.

Mi a szubliminális üzenetek működésének a lényege? A szubliminális üzenetek olyan kifejezések és képek, melyek a tudatosság szintje alatt működnek, és a tudatalattiban érzékelhető módon vannak jelen. Ezek lehetnek audió szubliminális üzenetek, s természetesen vizuálisak.

Vegyük például a "Magabiztos vagyok" mondatot, és tegyük be egy zeneszámba úgy, hogy a tudatos elme ne hallja tisztán, vagy egy videóba, melyen egy másodpercig jelenik meg, így a tudatos elménknek nem lesz elég ideje feldolgozni. A tudatalattink mindkét esetben egyértelműen fel tudja fogni a mondatot. A fenti mondat folyamatos ismétlése segít átprogramozni (új idegpályák létrehozásával) a régi gondolatmintákat, hogy pozitívabban gondolkodjunk, fogyjunk, nagyobb legyen az önbizalmunk, stb.

Mennyire új keletű dolog a szubliminális üzenetek? Nem is annyira új, több évtizedes múltra tekinthet vissza. A reklámpszichológiában előszeretettel alkalmazzák a fogyasztók befolyásolására.

A technológia azért sikeres, mert be tud avatkozni a tudatalatti "őrébe", vagyis a logikus, tudatos elme elemzésébe és feldolgozásába.

Önfejlesztés szubliminális üzenetekkel

Egy ilyen szubliminális üzeneteket közvetítő felvétel a zeneterápia része is lehet, hallgatása közben nyugodtan olvashatunk, vagy más tevékenységgel foglalhatjuk el magunkat. Nálunk ez még nem igen terjedt el, azonban a videomegosztókon sok ilyet találunk. Egy probléma lehet velük. Ezek a pozitív megerősítések angol nyelvűek. Ahhoz, hogy a szubliminális üzeneteket az agyunk befogadja, nekünk is folyékonyan kell beszélnünk angolul.

Forrás: Visual Meditation

Megjegyzések

  1. Szia, érdekelne, hogy milyen technikai/számítógépes program szükséges ahhoz, hogy házilag saját felhasználásra készíthessek szubliminális audiót. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése